nedjelja, 14. prosinca 2008.

Mining


Rudarenje je uzbudljiva profesija koja se koristi u svrhu prikupljanja materijala za kovanje ili inzenjerstvo.Jednostavno mozete skupljati te sirovine i prodavati ih drugim igračima,ako nemate i sami te profesije.Pronaći ćete hot-spotove bogate rudama diljem svijeta, pa zasto ne biste i malo zaradili.Većina ljudi kombinira rudarenje s kovanjem ili sa inzenjerstvom,a na vama je da odlučite kako ćete igrati.



Kako postati rudar?

Prvo ćete trebati sačuvati nekoliko skill pointa i onda naći trenera rudarstva.Mozete pitati druge ljude gdje da ga nađete.Nakon sto ste naučili osnove rudarenja,odite u knjigu sposobnosti i potrazite Find Minerals ikonu koja je dodana vasim sposobnostima.To će vam koristit pri traenju mineralnih zila pod zemljom,u spiljama da vam bude laksi pronalazak minerala.Prenesite si tu ikonu u jedan od redova u vasem action baru. Sada si trebate kupiti kramp ili Mining Pick bez kojega ne mozete kopati,a trgovci sa takvim stvarima su obično blizu samog trenera koji vas je to naučio



Pronalazenje mineralnih vena

Dok igrate pritisnite svoju ikonicu Find Minerals.Točke pogodne za kopanje minerala će se pokazati na mini karti kada im se priblizite.Potrazite ih.Morat ćete okolo traziti dok ne nađete ali obično su blizu mjesta gdje izvrsavate zadatak(quest),u rudnicima a najčesće u planinskim područjima.Na vama je da nađete dobre lokacije za iskapanje.Drzite opciju za trazenje minerala sto vise uključenu i tako ćete najlakse naći lokacije.Nakon sto pronađete dobru lokaciju, desni klik, i vas lik će početi kopati.Ako ste uspjesni moći ćete uzeti nesto minerala,i nesto stijena.Ako ne uspijete probajte ponovno, te naravno kopajte po toj veni sve dok ne nestane tako da ne bi neki drugi igrač dosao i pokupio sebi.



Tipovi mineralnih vena

Minerali dolaze u raznim oblicima, od najčesćih do onih koje je najteze pronaći.Oblici variraju od bakra (cooper), kositra (tin), srebra (silver) pa do zlata (gold), mithrila (legendarne kovine) i ostalih.Da biste pronasli rijetke minerale morat ćete izboriti svoj put u teza područja svijeta.Prvo ćete naići na bakar,a kako napredujete u teze područja tako ćete nailaziti i na druge minerale.



Sastojci iskopina

Kada kopate naići ćete na tri osnovna sastojka: metal, kamenje i dragulje.Dragulji su rijetki i koriste se u drugim profesijama.Sakupite te sastojke i čuvajte ih za kasnije.Kamenje se moze preraditi bez koristenja kovačnice.Većina tih sastojaka se također moze pronaći nakon sto ubijete čudovista ili kada kupite od drugih igrača.Kada vam je kursor na toj rudi,vidjet ćete boju koja vam kazuje hoćete li dobiti na sposobnosti kopanja ili ne.



Siva - nema poboljsanja

Zelena - moguće poboljsanje,ali tesko

Zuta - vjerojatno će biti poboljsanja

Narančasta - bit će poboljsanja

Crvena - jos ne mozete kopati, morate biti veći lvl.



Nakon sto usavrsite kopanje nekog minerala, vise nećete dobivati poboljsanja od kopanja tog minerala, ali jos mozete koristiti minerale i stijene koje iskopate.



Koristenje talionice

Kada skupite svoje tesko stečene rude, mozete ih pretaliti u poluge koje se kasnije mogu koristit za pravljenje oklopa,oruzja ili drugih predmeta kroz kovanje ili inzenjerstvo.Pronađite si talionicu.Smjestene su u većini velikih gradova,ali i u manjima.Kada ste je nasli pređite kursorom preko nje i trebalo bi pisati Forge. Mozete pokusati i taliti metale.Ne trebate razgovarati s nikim u talionici,samo trebate biti blizu nje da biste mogli početi.Kada ste blizu talionice mozete početi taliti svoje rude.Otvorite svoju knjigu sposobnosti i pronađite ikonu za taljenje.Pritisnite je da biste vidjeli koje recepte ili načine taljenja znate. Npr . pretvaranje bakra u poluge od bakra i pravljenje bronce od poluga bakra i kositra. Da biste naučili dodatne recepte ili načine morat ćete ih naučiti od trenera rudarenja.Prozorčić rudarenja vam pokazuje koliko od neke vrste poluga mozete napraviti nekih drugih metala.



Sto kada naiđete na nekoga tko već rudari tamo gdje ste vi htjeli?

Sigurno ćete nekad naići na druge igrače koji isto rudare,ali na mjestu gdje ste vi htjeli,a mozda se nikad prije niste susreli.Sada imate priliku biti pohlepni i pokusati mu na silu oteti tu venu.Mozete mu i ostaviti tu venu da on nastavi a da vi nađete sebi drugu,a mozete i zajedno kopati,pa da oboje povećate svoje sposobnosti pri rudarenju. Sve ovisi o vama i tom drugom igraču.

Nema komentara:

Objavi komentar